Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

14/10/15 - 19:11

Mi lesz a Normafánál?

normafa15_550.jpgMa több civil szervezettel közös bejárást tartottunk a Normafánál. Megpróbálom tömören összefoglalni a legfontosabb dolgokat: továbbra is tervezzük a terület rendbetételét, de a korábbi koncepcióval szemben sokkal kisebb hangsúlyt kap a sípályák fejlesztése. Beruházás és sportcentrum nem lesz, minden funkciót megpróbálunk a már a Normafánál levő épületekben elhelyezni. Ehhez természetesen ezeket az épületeket rendbe is kell majd hozni. Ki kell alakítani gyalogló-, túra-, bicikli-, és futópályákat, de a hosszú gumi, vagy rekortán futócsíknak a Városmajorban jobb helye van.

A pár napja elkészült, felújított játszótérhez hasonlóan szeretnénk megcsinálni majd az Anna réti játszóteret is. Sok padra, szemetesre és öltözőre is szükség van. A parkolást és a túlzott autóforgalmat is meg kell oldani, erre jó megoldás lehet a közösségi közlekedés fejlesztése. Javítani kell a terület közbiztonságát is, erre megoldást a Hegyvidéki Térfigyelő Rendszer bővítése jelenthet. A természetvédelmi hatásvizsgálatok hamarosan elkészülnek, ezek alapján lehet kidolgozni majd a konkrét terveket. Ha ezeket megismertettük az itt élő emberekkel, akkor jöhet a helyi népszavazás, amelynek várható ideje jövő év márciusa.

Címkék: facebook bejárás Hegyvidék Normafa

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr796796545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bugaczy 2014.10.15. 20:20:44

Nagyon örülök, hogy így döntöttek!

du plessis 2014.10.17. 09:51:25

helyes.....nem szabad semmiféle ingatlanos fejlesztést engedni, felesleges sipályára költeni, jó lenne az autóforgalmat-akár drasztikus eszközökkel is-visszaszoritani.meggyözödésem hogy a helyi népszavazás csakis praktikus és szükségszerü változásokat fog támogatni. köszönhetöen az autentikus polgári vénának amely alapvetése a hegyvidék lakóimak. isten áldása a kerület városvezetése, országos szinten kivételesen páratlan a konszenzus kerület-lakók és kerület vezetök között. (bárcsak megszünne a viztornyon túl minden nagyméretü parkoló....)

István Viczián 2014.10.17. 14:41:14

A zugligeti régi villamos/lóvasút végállomással mi a terv?

Váczi János 2014.10.20. 14:48:01

Kedves István!
Jó hírem van, önkormányzatunk maga kívánja felújítani ezt a műemléki védelem alatt álló épületet, ennek megtervezését már meg is rendeltük. Valószínűleg a Hegyvidéki Galéria kap majd helyet benne.

zug 2014.11.17. 19:07:27

Tisztelt Váczi úr!

A Zugligeti út 64.-ről írt a hozzászólásában?
süti beállítások módosítása