Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/04/18 - 21:38

The phantom menace

Reggelente én szoktam a lányomat iskolába vinni a Pasarétre. Hetente több alkalommal, mialatt a Budakeszi úton levő sorban araszolunk, egyszer csak megjelenik egy kék DT rendszámú ezüst Audi Q7-es terepjáró, amely végigsöpör a buszsávon, majd a buszmegállónál leszorítva a szabályosan közlekedőket „besorol” az autók közé. A minap elém sorolt be úgy, hogy majdnem padlóféket nyomtam. Számomra döbbenetes, hogy ezek az emberek idejönnek Magyarországra és úgy viselkednek, mintha rájuk nem vonatkoznának a szabályok. Aztán egy rendőr ismerősöm felvilágosított, hogy tényleg nem vonatkoznak rájuk a szabályok egy úgynevezett Bécsi Egyezmény miatt. Kíváncsi lennék, ki ül a volán mögött, maga a konzul, vagy a nagykövet, vagy csak egy mezei magyar sofőr, aki visszaél a DT rendszám védelmével, amivel természetesen a munkáltatóját járatja le nap, mint nap.
 

Címkék: közlekedés facebook

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr862838094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2011.05.19. 21:52:54

Na igen. A Lexus terepjárókat is ajánlom figyelmedbe, ott a fekete szín alap. A Csaba utca - Városmajor utca kereszteződésnél, besorolásnál történik velem hasonló, gyakorlatilag m i n d e n e gy e s a l k a l o m m a l.
DT rendszám se kell hozzá!

//Térfigyelő kamera? Csekk? Lájkolnám.//

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.27. 19:16:41

Nem baj, gondolom azt is elsikálnák neki, ha megölne valakit.
süti beállítások módosítása