Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/05/03 - 16:09

Tiszta víz

Ma reggel UV-lámpás víztisztító rendszert adtunk át a Hegyvidéki Szabadidősport Központ Városmajor utcai uszodájában. A környezetbarát technológia alkalmazásával több mint 50%-kal tudjuk csökkenteni a klór felhasználását, még egészségesebb környezetet teremtve ezzel az uszodát évente használó 43 ezer embernek, akik közül legalább 30 ezer a gyermek. 

Az új víztisztító rendszer kevesebb szem- és bőrirritációt eredményez majd és érezhetően selymesebbé, lágyabbá teszi a vizet. A beruházás gazdaságossági szempontból is kedvező, hiszen a jelentősen csökkenő klórhasználattal éves szinten 3,5 millió forintot takarít meg az önkormányzat. A Hegyvidék rövid interjúja itt látható.

 

Címkék: facebook egészség központ víz szabadidősport hegyvédék uv lámpás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr502874771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mignon2 2012.03.07. 12:24:55

Tisztelt Alpolgármester Úr!
Nagyon szép, hogy ennyi erőfeszítést tettek az egészségesebb környezetért.
Szeretném felhívni a figyelmét egy másik - véleményem szerint sürgősen - megoldandó feladatra, méghozzá az utcákat elárasztó kutyagumik megfékezésére, amely szintén veszélyezteti az egészségünket, különösen a kisgyermekekét. Nap, mint nap látom, hogy a szülők a kutyagumikban kénytelenek tolni a babakocsit. A Kék Golyó utca környéke: a Ráth György u., Greguss u., Nagyenyed u. sokszor járhatatlan a sok kutyagumitól. A Vérmezőről nem is beszélve, ismerőseim kutyaszaratónak hívják, mert gyerekeket nem lehet oda levinni játszani. (bár tudom, a Vérmező már az I. kerülethez tartozik.) Én pl. bírságot szabnék ki azokra a kutya tulajdonosokra, akik nem szedik fel a kutyájuk után az ürüléket. Kitűnő bevételi forrás lehetne ez az Önkormányzat számára. És össze lehetne fogni az I. kerületi Önkormányzattal, ill. a belvárosi önkormányzatokkal is, mert a belváros utcái is gyalázatosak (pl. Nagymező u. környéke).
Véleményem szerint az eladandó lakások értékét is csökkenti az ilyen környezet.
Kérem mielőbbi intézkedését ez ügyben!
Köszönettel: Mignon2

Váczi János 2012.03.07. 15:25:10

Tisztelt Mignon2!
Heteken belül érdekes fejlemények lesznek az említett problémával kapcsolatban. Az önkormányzat honlapján (hegyvidek.hu) jönnek majd a részletek....
süti beállítások módosítása