Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/05/12 - 13:30

Ybl-villa

Tegnap megnéztem a Budakeszi úton lévő felújított Ybl Villát. Talán utoljára Olaszországban, vagy Franciaországban láttam ilyen, az utolsó részletekig kidolgozott igényesen, ízlésesen felújított műemlék épületet. A neoreneszánsz stílusú villa közel kétszáz éve nyaralónak épült, és már akkor is a város egyik legszebb épületének számított. Kiderült, hogy nem is olyan rég Roger Moore is a villa vendége volt. Sajnos a Bond-filmekből ismert kütyük közül egyet sem felejtett a villában. Mindenesetre mindig jó érzés azzal szembesülni, hogy milyen rejtett gyöngyszemek vannak itt, a Hegyvidéken.

Címkék: budapest facebook roger moore hegyvidék neoreneszánsz ybl villa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr152898165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2011.06.20. 00:36:58

Jún. 24-én a Múzeumok éjszakáján úgy láttam látogatható.
Köszönöm az ajánlást, igényes beruházásnak tűnik. Éppen ezért kíváncsian tekintem meg személyesen egy héten belül!
süti beállítások módosítása