Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/08/18 - 08:17

ÖTV

Tegnap indult kormányzati egyeztetés az önkormányzati törvény tervezetéről. Szerintem sok területen befolyásolja majd a mi működésünket, illetve a kerületben élők életét is az új törvény. Az új feladatmegosztás mellett a legérdekesebb a helyi önkormányzatok és a főváros kapcsolata lesz. Több forgatókönyv is megjelent a sajtóban korábban: volt szó többek közt kerület-összevonásról és city koncepcióról is. Én például fontosnak tartom azt, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek minden kerületi polgármester automatikusan tagja legyen, mert a helyi érdekek így érvényesülnek leginkább.

Címkék: budapest facebook törvény főváros hegyvidék önkormányzati

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr613161937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.08.18. 08:37:14

az önkormányzati választásokon az állampolgárok szavazhatnak arról, hogy melyik listáról kerüljenek be képviselőik a fővárosi közgyűlésbe, és ezt a listát általában minden kerületben a polgármester-jelölt vezeti.
a kerületeket pedig nem összevonni kéne, hanem ésszerűen újra felosztani, a lakosság arányát, közlekedési és egyéb központokat, valamint történelmi régiókat figyelembe véve; a lényeg hogy kevesebb kerület legyen. tudom hogy baromi nehéz így megoldani, de üssön meg aki szerint nincs igazam :)

JayGetsby 2011.08.18. 10:44:54

Még arról is volt szó - persze nem tudom, mennyire komolyan merült fel - hogy egy (!) budai kerület lesz.
süti beállítások módosítása