Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/09/03 - 07:00

Biopiac új helyen

Ha szombat, akkor mindenkinek ajánlom a Biopiacot az újjáépített MOM Kulturális Központ mellett. A piac néhány hete költözött a Jagelló úti parkolóból végleges helyére, az egykori Sirály utca helyén épült térre. Vannak állandó árusító pavilonok és vannak csak szombat délelőtt felállításra kerülő sátrak. A választék hatalmas, érdemes megkóstolni a homoktövis italt, vagy a rizstejből készült jégkrémet, ami nemcsak egészséges, de eszméletlen finom is.

Címkék: facebook egészség központ kulturális mom hegyvidék hu biopiac kerület momkult.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr723199282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vbncmx 2011.09.04. 10:43:22

A piac a Jagelló úti parkolóban csak ideiglenesen volt, amíg vissza nem került arra a helyre ahol nagyjából most van. Tehát annyira azért nem "új" a helyszín. A Sirály utca autómentesítése jó ötlet volt. Az is jó, hogy eltűntek a képből az árusok furgonjai. A hangulatos nádfonatú, fa árusító bódék helyett nagyvonalú, dizájnolt épületsorba kerültek az árusok. A biopiachoz jobban illettek a kis bódék, de lehet, hogy valakinek meg az új megoldás tetszik. A probléma ott van, hogy nagyon sok árus, akik a Sirály utcai részen árulnak most műanyag sátrakba kerültek, ami nem esztétikus, ráadásul tűző nap esetén elviselhetetlen. Az erős napra amúgy az egész piac esetében se készültek föl az építészek. Nagy számban járnak kisgyerekes családok a piacra, de az a hőség, ami összetorlódik a piac kövezetén a folyamatos bódésor között, bárkinek nehezen elviselhető. A régi piacnál több fa adott árnyékot ugyanezen a helyen, most egy vagy kettő árnyékol csak. Valamilyen utólagos megoldás kell az árnyékolásra.

Kr0pacsek 2011.09.07. 12:49:49

Ha még csak az árnyékolás lenne a gond! Valóban tetszetősen néz ki az újonnan kialakított piac, de hogy nem egészen átgondolt, az tuti. Nyáron a meleggel lesz baj, télen meg a hideggel. Az új dizájnos bódékat pl nemigen lehet majd fűteni, mert egyik oldaluk teljesen nyitott - igaz, ez az árusok problémája. Meg az is, hogy többen nem férnek el ebben a szép új bódéban, ezért van olyan, akinek plusz helyet kellett bérelnie. Aztán meg a dizájnos sátrakon is átfúj majd a szél. Azt nem tudom, hogy mennyivel vették le a biotermelőket a szép új környezetért, de nem lepne meg, ha ezt aztán ráterhelnék a vevőkre. És ez a piac eddig se volt olcsó. Egy kicsit az az érzésem, hogy jó sok pénzért megint csináltak egy nagy rakás nesze semmi fogd meg jólt. Szóval kár érte, én részemről nosztalgiázom a régebbi piac után. Nyáron így is megpusztulunk a hőségtől, esőben szarrá ázunk, télen meg továbbra is be fog fagyni a fenekünk. Miért nem lehetett valahol egy fedett megoldást találni? Lehet, hogy naív a kérdésem, én csak egy egyszeri vásárló volnék...
süti beállítások módosítása