Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/12/12 - 07:21

Sétálóutca

Érdekes kérdést vet fel az urbanista blog, amely azt elemzi egy korábbi cikkre hivatkozva, hogy vajon miért nincsenek Budán sétálóutcák? Nálunk, a Hegyvidéken a következő a magyarázat. Legalább tíz éve született az ötlet, hogy a Márvány utcából legyen sétálóutca, ami nagyon jó elképzelésnek tűnt. Négy évvel ezelőtt neki is láttunk a beruházás előkészítésének, de a recesszióhullám miatt annyira beszűkültek a pénzügyi lehetőségeink, hogy beláttuk, csak egy nagyobb beruházást tudunk a kerületben végrehajtani. Végül a MOM Kulturális Központ és környéke rehabilitációját választottuk, mert ehhez közel egymilliárd forint uniós támogatást is kaptunk. Az is közrejátszott a döntésben, hogy a Királyhágó utca lakói meg voltak győződve arról, hogy a Márvány utca átépítése őket hátrányosan érintené, úgy meg nem akartunk nekilátni a munkáknak, hogy a helyi lakosság egy része nem ért egyet a fejlesztéssel. Most hogy befejeződött a MOM-beruházás, a jövőbeli terveink között szerepel a Böszörményi út promenáddá vagy forgalomcsillapított sétálóutcává való alakítása. Így a MOM Park, Sportmax Csarnok, MOM és Gesztenyéskert által fémjelzett új városközpont egészen a Királyhágó térig érhetne. Az ötlet jó, azonban ahogy elnézem a jövő évi költségvetést, ez még egy darabig csak terv marad.
 

 

Címkék: facebook fejlesztés buda mom hegyvidék sétálóutca

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr693456344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.12. 14:34:48

A Böszörményi út tele van forgalomindukáló helyekel (Irodaházak, ÖK). A Németvölgyi el fogja bírni a megnövekedett terhelést?Az ott lakók szeretni fogják?

Danis 2011.12.13. 18:03:31

Tisztelt Váczi János!

Először is hadd mondjam el, hogy nagyon örülök a blogjának. Én is terveztem egy kerületi blog indítását, ami nem épp ezekről a témákról és ebből a nézőpontból szólt volna, hanem hogy milyen itt az élet egyetemista majd fiatal pályakezdőként, de erre sajnos elfoglaltságaim miatt nem került sor (valamint kiszemelt bloggertársaim egy része elköltözött).
De hamár utcák: Kérem magyarázza el nekem, hogy a Határőr úton milyen prominens személy lakik, aki kezdetben egy pirosra festett ládával és egy léccel, majd hivatalos táblával lezáratta az utat? Apukám minden reggel arra járt dolgozni, most kerülnie kell a Déli pályaudvar felé...
A Böszörményi utat átgondolnám a maguk helyében. Nem hiszem, hogy lenne akkora forgalma, mint a Ráday utcának, valamint a Németvölgyi és a Stromfeld Aurél utakon így is rengetegen járnak...
Az új Sirály utca szép lett, mondjuk szeretném, ha lennének a kerületben olyan fejlesztések is, amik nem a dzsippből kipattanó újgazdagoknak szólnak.
süti beállítások módosítása