Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/09/03 - 07:00

Biopiac új helyen

Ha szombat, akkor mindenkinek ajánlom a Biopiacot az újjáépített MOM Kulturális Központ mellett. A piac néhány hete költözött a Jagelló úti parkolóból végleges helyére, az egykori Sirály utca helyén épült térre. Vannak állandó árusító pavilonok és vannak csak szombat délelőtt felállításra kerülő sátrak. A választék hatalmas, érdemes megkóstolni a homoktövis italt, vagy a rizstejből készült jégkrémet, ami nemcsak egészséges, de eszméletlen finom is.

Címkék: facebook egészség központ kulturális mom hegyvidék hu biopiac kerület momkult.

2 komment

11/09/02 - 18:38

Klikk

Ez a kép nyerte a párizsi turisztikai hivatal fotópályázatát a napokban. A kép szenzációs, de az ötlet is kiváló, szerintem a főváros, de akár mi is kiírhatnánk hasonló pályázatot amatőr fényképészek számára. Ha belegondolunk, elég hozzá egy jó pillanat, egy kis szerencse és persze egy fényképezésre alkalmas mobiltelefon.

Címkék: fotó párizs facebook pályázat

2 komment

11/08/31 - 08:10

Parlagfű

Rég indult ilyen brutálisan a parlagfű-szezon mint most. Szinte minden második ember akivel találkozom, az orrát fújja, vagy a szemét dörzsöli. Annak ellenére, hogy mennyi erdő, park és zöld terület van a Hegyvidéken, szerencsére Budapest egyik legkevésbé fertőzött kerülete vagyunk. Ennek a növénynek az irtása viszont közös feladatunk. Sokan nem tudják, de a házak előtt levő közterület parlagfű-mentesítése – ahogy ez a hó eltakarításra is vonatkozik – az ott élő, tulajdonos lakó, vagy lakóközösség feladata. Ha valaki parlagfűvel fertőzött területet lát a Hegyvidéken, kérjük, a hegyvidéki közterület-felügyeletnek jelentse be. A felügyelők először figyelmeztetnek, majd büntetnek. Erről bővebben a napokban megjelenő Hegyvidék újságban lehet olvasni.
 

Címkék: facebook szezon hegyvidék parlagfű közterület felügyelet

Szólj hozzá!

11/08/29 - 07:30

Hol volt Bolt?

Rég láttam akkora lúzerséget, mint amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség csinált a mostani szabálymódosításával. Eddig, ha valaki kiugrott, vagyis túl gyorsan jött el a rajtgépből visszalőtték a futamot, és ha még egyszer ez megtörtént kizárták a futót. A tavaly bevezetett szabály szerint azonban nincs még egy esély, tehát ha valaki csak megmozdul a rajtgépben azonnal kizárják, azaz annyi a versenyének. Ki gondolta volna, hogy épp Usain Boltot, a világ leggyorsabb emberét fogják emiatt megfosztani a nyilvánvaló világbajnoki győzelmétől. Pedig az emberek egy jelentős része csak az ő futása miatt ment ki a stadionba, vagy ült le otthon a televízió elé. Kíváncsi vagyok lesz e következménye ennek, hiszen a jamaikai sztár három évvel ezelőtti megjelenése nagyon kellett a népszerűségét fokozatosan vesztő atlétikának. Ráadásul ez az így világbajnoknak kihirdetett futóval szemben sem igazán fair, hiszen erre a versenyre senki sem úgy fog emlékezni, mint amit ő megnyert, hanem amit Bolt az idióta szabályváltoztatás miatt elvesztett.
 

Címkék: sport bolt futás usain

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása