Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/03/13 - 09:12

A jövő bajnokai

Ma reggel a Hegyvidéki Önkormányzatot követendő példaként említették a Digi Sport adásában. A korábbi 21 millió forint helyett mára már 45 millió forintot sikerült a kerülethez kötődő cégek adóbefizetéseiből az utánpótlássport támogatására megszereznünk. Ezzel több száz kerületi gyerek sportolását tudjuk támogatni.

Címkék: sport facebook tao hegyvidék utánpótlás digisport kölyökfoci

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr124313568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milka11 2012.03.14. 20:47:57

Ez egy nagyon pozitív hír, de sokkal jobb lenne, ha ez az összeg nem csak a látványsportok között, azon belül is leginkább a labdarúgás céljait szolgálná. A kerületben szerencsére sok sportág közül lehet válogatni, mindegyik megérdemelné a támogatást.
Sajnos ez az 5 látványsportág nem fedi le a mai fiatalok érdeklődési körét.
Rendkívül hibás döntés volt, kirekeszti a maradék sportágakat a támogatási rendszerből. A pályázati pénzek megszűnése mellett (idén már ki sem írták a sportegyesületeknek szóló pályázatokat) ez egy lehetőség lett volna, hogy működésüket ne irreálisan magas tagdíjakkal kelljen megoldani, ami sok gyereket, fiatalt, de akár idősebbet is megfoszt a sportolás lehetőségétől.
Ma az lenne a cél, hogy sportoljon valaki, szeresse. A versenyzés másodrangú. Azonban sokan (egyesületek kapacitáshiánya, ami többek között pénzhiányból is fakadhat) nem tudják az általuk választott vagy kedvelt sportágat űzni.
A jövő bajnokai pedig nem csak a támogatott 5 sportág közül kerülhetnek ki...
süti beállítások módosítása