Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/03/22 - 08:18

Hegyvidék Központ

Jól halad a Hegyvidék Központ építése az Apor Vilmos téren. Tegnap volt az új szolgáltatóház bokrétaünnepsége, tehát szerkezetkész lett az épület. A központ októberre készül el, lesz benne kávézó, cukrászda, étterem, virágbolt, pék, cipész, de még borbolt és bankfiók is. A beruházás során külön hangsúlyt kap a környezettudatosság. Ennek megfelelően alakul az építkezés anyaghasználata, energiaellátása, valamint a vízfelhasználás is. Gyűjtik például az esővizet, csökkentik a vízfelhasználást és kialakítanak egy ezer négyzetméteres zöldtetőt. Összesen ötven üzlet várja majd a hegyvidéki vásárlókat és ehhez társul egy kétszáz férőhelyes mélygarázs. Az eseményen készült rövid interjú itt látható.
 

Címkék: facebook központ tér hegyvidék hbk ünnepség vilmos htv bokréta apor

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr434332266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geotextília · http://zoldtetokft.hu/geotextilia 2012.03.30. 20:45:03

Végre Magyarországon is egyre jobban előtérbe kerül a környezettudatos építészet!

Zsibrák 2012.04.24. 10:32:24

Nagyon örülök a környezettudatos törekvéseknek!!

Off: Nem ehhez a bejegyzéshez tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy megoldható lenne-e, hogy a MOM PARK kerékpárparkolóval gazdagodjon? Jelen pillanatban egyetlen lehetőség a bicikli lekötésére a bejárat melletti moziplakát állvány három lába, amikhez rendszerint motorkerékpárokat lakatolnak a gazdáik. És tekintve, hogy a motorosoknak átlag 40 kg fölényük van velem szemben, nem szívesen rivalizálok velük... :)
Köszönöm szépen!!
süti beállítások módosítása