Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/11/13 - 11:51

Vidámpark a Déli helyén?

vidampark.jpgTöbb kerület is bejelentkezett, hogy szívesen átvennék a Városligetből kirakott, jelentős veszteséget termelő budapesti Vidámparkot. Láttam korábban egy tervet, amely a Déli pályaudvar helyére képzelte el a felújított Vidámparkot úgy, hogy a pályaudvar átkerülne Kelenföldre. Érdekes ötlet, mindenesetre a mostani elhanyagolt, leamortizálódott Délinél biztosan jobb lenne.

Címkék: facebook Vidámpark Hegyvidék Déli pályaudvar

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaczijanos.blog.hu/api/trackback/id/tr734904904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.11.13. 12:27:54

"a mostani elhanyagolt, leamortizálódott Déli" jó helyen van ott, ahol van. Fel kell újítani, esetleg a föld alá vinni (és akkor lehet felette vidámpark) de a vasút kelenföldig való visszavágásának ötlete agyrém... A városszéli pályaudvar teljesen szembe megy a mai európai felfogással (a legjobb lenne a föld alatt a Széll Kálmán - Kossuth tér útvonalon közvetlen vasúti összeköttetést létesíteni a Nyugatival, de tudom, ez utópia)

vbncmx 2012.11.13. 12:40:53

Nekünk, XII. kerületi lakóknak a Déli van közel és nem Kelenföld. Nagyon jó úgy hazaérni a vonattal, hogy átszállás nélkül pár perc alatt az otthonunkhoz visz a busz. A Déli épülete az egyik leginkább vállalható a korszak építészetéből, ma is megállja a helyét. Nem akarjuk, hogy a Vidámpark ide jöjjön, és azt se, hogy a maradék terület mellette ingatlanspekulánsok és politikus barátaik harmincadjára kerüljön. A plázákat vigyék a város szélére, ne a pályaudvarokat!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.11.30. 07:52:29

"Érdekes ötlet, mindenesetre a mostani elhanyagolt, leamortizálódott Délinél biztosan jobb lenne."

Igen, jobb lenne. Legalábbis annak, akinek az adófizetők állják az utazását és egyébként is kocsival jár. Meg aztán magasról tesz is rá, hogy más hogyan közlekedik. Gratulálok. Ez olyan, mint amikor a Nyugatit akarták eltenni a mostani helyről. A mi kedves vezetőink nem itt élnek, az elrugaszkodás évében a valóságtól rugaszkodtak el. Tessék már megérteni: közlekedni muszáj, vidámpark meg a város szélén is lehet. A Disneyland-et sem Párizs közepére tették.... Agyrém.
süti beállítások módosítása