Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

12/09/21 - 15:29

Igazgatók a játszótéren

Tim Hulzebos1_400.jpgMost a Colliers, a világ egyik vezető ingatlanos cégének vezetője keresett meg minket, hogy szeretnének az egyik intézményünkben dolgozni, segíteni. A Zugligeti Óvodára esett a választás, ahol a gyerekek játékszereit festették és a kertet rendezték. Mi pedig mint mindig, kesztyűt, ecsetet, festéket adtunk a munkához. Többször előfordult már ilyen jellegű felajánlás, és szerintem fontos dolog, hogy a kerületben levő cégek részt vesznek ilyen módon a közösség életében. Az eseményen készült villáminterjú itt tekinthető meg.

Címkék: facebook Hegyvidék CSR Colliers

Szólj hozzá!

12/09/19 - 09:28

Lehet-e látványos egy fizikaóra?

nano8.jpgTegnap a Tamásiban járt a Nanobusz, amely egy interaktív, mozgó kiállítás a Magyar Tudományos Akadémia és a Csodák Palotája üzemeltetésében. A busz belsejében a nanotechnológia érdekességeivel találkozhatnak a látogatók, és minden iskolában egy rendkívüli, interaktív fizikaórát is tartottak a szervezők. Bárcsak minden fizikaóra ilyen szórakoztató és látványos lenne!

Címkék: oktatás tudomány facebook Hegyvidék MTA Csodák Palotája Tamási Iskola fizikaóra

Szólj hozzá!

12/09/17 - 14:00

Mekkora átverés a biopiac?

farm_1.jpgA Stanford Egyetem kutatói azt próbálták kideríteni, hogy megéri-e az általában jóval drágább biopiacokon vásárolni az egészségtudatos embereknek. Érdekes eredményeket kaptak, ugyanis vitaminok és tápérték szempontjából semmi különbség sincs a hagyományos és ökológiailag ellenőrzött élelmiszerek között. Azonban ha azt nézzük, hogy mekkora a zöldségek vagy gyümölcsök vegyszertartalma, óriásira nő a különbség a biopiacon vett termékek javára. És nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy a biotermékek több omega 3 zsírsavat tartalmaznak, sőt, az ízük is finomabb. Szóval, ha valaki nem sajnálja rá a pénzt, megéri szombatonként lesétálni a Sirály sétányra!

Címkék: facebook bio MOM Hegyvidék Biopiac Stanford

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása