Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

13/09/29 - 14:49

Ismét egy különleges esemény a Hegyvidéken

verseny08_600.jpgTegnap egy rendkívül érdekes verseny zajlott a Gesztenyés kertben. Az Elimina Touron induló közel 40 kerékpáros kieséses rendszerben küzdött az első helyért, amelyet végül hatalmas csatában egy magyar versenyző szerzett meg. Amikor két éve megújítottuk a parkot, mi sem gondoltuk még, hogy ilyen különleges eseménynek tudunk majd egyszer helyt adni.  A HTV riportja itt látható.

Címkék: sport verseny facebook kerékpáros Hegyvidék Larus Hegyvidék Sport Gesztenyés Kert Elimina Tour

1 komment

13/09/27 - 12:46

Nem vész el, csak átalakul

Élő Norbert nyílt levelet írt, amelyben nyilvánvalóan minden politikai szándéktól mentesen a Normafa sorsa miatt aggódik. Norbi korábban még MSZP-s tagja volt a hegyvidéki képviselő-testületnek, mostanában Kőbányán próbálkozik a DK képviselőjeként. A levelére írt válaszlevelet itt lehet elolvasni:

Kedves Norbert!

Engedd meg, hogy illetékességből én válaszoljak a Pokorni Zoltán polgármester úrnak címzett nyílt leveledre. A válaszokat a kérdéseid alá írom dőlt és kövérített betűkkel..

Üdvözlettel:

Dr. Váczi János

alpolgármester

Nyílt levél Normafa ügyben

Élő Norbert, a Demokratikus Koalíció budapesti koordinátora, egyben kőbányai önkormányzati képviselője ma nyílt levelet írt Pokorni Zoltánnak a Normafán létesítendő sícentrum ügyében. A levelet - változtatás nélkül - közzé tesszük. Ugyan a Normafa nem a X. kerületben van, azonban az egész fővárosból sokan járnak erre a lenyűgöző kiránduló helyre és amelyért sokan aggódnak.

Tisztelt Polgármester Úr!

A Normafa sícentrum kialakítása (Normafa Park fejlesztési koncepció) minden budapesti polgárt érint.

  • Ebben teljes az egyetértés köztünk.

A Normafa gyönyörű kirándulóhely, Budapest egyik utolsó egybefüggő zöldterülete. A Demokratikus Koalíció komolyan aggódik azért, hogy az évtizedes terv megvalósítása valóban a budapestiek érdekét szolgálja-e. Egyetértünk azzal, hogy a kérdésről népszavazáson dönthetnek a Hegyvidék polgárai.

  • Abban is egyetértünk, hogy ti is egyetértetek. A Normafa gyönyörű, a helyi népszavazás pedig fontos dolog.

Ugyanakkor csak úgy lehet felelős döntést hozni, ha a beruházással kapcsolatos kritikus kérdésekre világos választ kapnak a kerület és az egész főváros lakói.

  • Ebben is teljes az egyetértés köztünk.

Pontosan hány négyzetméter zöldterületet érint a fejlesztés, ebből mekkora a Natura 2000 védettségű terület?

  • Erre a választ a már elindított Natura 2000 hatásvizsgálat fogja megadni. Egyébként majdnem a teljes terület Natura 2000 besorolás alá tartozik.

Történik-e fakivágás illetve ezzel kapcsolatban fapótlás? Egyáltalán szükségszerű-e a fák kivágása?

  • Erre a választ a már elindított Natura 2000 hatásvizsgálat fogja megadni.

Igaz-e, hogy egy hatalmas kápolna is épül a beruházás keretében?

  • Nem igaz, hogy hatalmas kápolna épül majd. Ezt az LMP-s és a PM-es képviselők találták ki.

A kivitelezés során nyílt közbeszerzési eljárásra kerül sor, vagy hasonló meghívásos pályázatra számíthatunk, mint a sportcsarnok építése során?

  • A kivitelezésre a részletes megvalósíthatósági tanulmány tesz javaslatot. Ha az itt élők támogatják a rehabilitációt, és annak összege eléri az előírt értékhatárt, akkor természetesen közbeszerzés lesz meghirdetve.

A kiemelt beruházás státusz mellett  érvényesülnek-e a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok?

  • „Mi az hogy, nagyon is!” Ezeknek a szempontoknak a biztosítására szolgál a nagyon szigorú Natura 2000 hatásvizsgálat és az ezt kiegészítő levegő-, talaj-, zaj- és vízvizsgálatunk.

Lesz-e mód a kiviteli tervek lakossági véleményezésére?

  • Természetesen igen, ez még a helyi népszavazás előtt meg fog történni.

Miként képzelik a civil szervezetek bevonását a kivitelezési és tervezési folyamatba?

  • Az egyeztetések már elindultak, mind a Natura 2000 hatásvizsgálat, mind pedig a megvalósíthatósági tanulmányt megismertetjük az itt élő emberekkel és az érintett civil szervezetekkel.

A Normafa környéke továbbra is díjmentesen lesz-e látogatható?

  • Természetesen igen. Kérlek, ne dőlj be a rémhíreknek, amelyet egyes politikusok terjesztenek.

Mennyi hitelt és milyen devizában tervez felvenni az önkormányzat?

  • Ilyen tervünk nincsen. Egyébként pont most szabadultunk meg annak a hitel- és kötvényállománynak egy jelentős részétől, amit az itteni képviselőséged alatt vett fel a kerület.

A Fogaskerekű és a Libegő felújítása szerepel-e a tervekben? Milyen módon érinti a beruházás a környék közlekedését, autóforgalmát?

  • Szerepel bizony. A Normafa rehabilitációjával csökkenteni szeretnénk a környék autóforgalmát.

Mivel az üzemeltetés nyilvánvalón veszteséges lesz, betervezi-e az önkormányzat mindenkori költségvetésébe ezt a tételt? Milyen nagyságrenddel számolnak?

  • Honnan gondolod, hogy veszteséges lesz? Várjuk meg a megvalósíthatósági tanulmány erre vonatkozó megállapításait.

Hogyan lehet elkerülni a Jánoshegyi Kilátó átgondolatlan felújítása miatt kialakult rossz kihasználtságot?

  • Ezt a kérdést nem értem, így nem is tudok rá válaszolni.

Reméljük a Fidesz mai kivagyisága nem fertőzte meg Önt és válaszol levelemre.

  • Kedves Norbert! Remélem, beéred az én válaszaimmal. Természetesen az őszinte, aggódó és mindenfajta politikai töltettől mentes nyílt leveledre fontosnak tartjuk a választ.

Címkék: facebook nyílt levél Hegyvidék Normafa Élő Norbert

Szólj hozzá!

13/09/25 - 22:05

Utak, járdák és lépcsők

Javában folynak az őszi útfelújítások a kerületben. Az itt élők kommunális adójából járdákat, lépcsőket, utakat hozunk rendbe, parkolót bővítünk, és eddig közel háromezer kátyút javítottunk ki. Ma az Irhás ároknál néztem meg az aszfaltozási munkák menetét. A HTV rövid interjúja itt látható:

Címkék: facebook útfelújítás Hegyvidék HTV Irhás árok

1 komment

13/09/24 - 10:23

Ismét Normafa

normafa29_600.jpgA Normafa rehabilitációjáról beszéltem ma a Digisport reggeli műsorában. Már elindult a Natura 2000 hatásvizsgálat, amely meghatározza azokat a rendkívül szigorú környezetvédelmi szempontokat, amelyek alapján elkészítjük a részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Ezt fogjuk majd ismertetni a kerületben élőkkel a helyi népszavazás előtt. Fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy a zöld szervezetek mögé bújva szervezkedő ellenzéki képviselők riogatásaival szemben semmi olyat nem tervezünk a területen, amelynek bármilyen természetkárosító hatása lehetne. Sőt, a célunk az, hogy ha megvalósul a fejlesztés, jelentősen csökkenjen a környék gépkocsiforgalma.

Címkék: interjú facebook népszavazás Hegyvidék Normafa Digisport Natura 2000

1 komment

13/09/23 - 12:35

„Kérlek, vigyázz rám!”

lathatosagi melleny14_600.jpgMa reggel Fonti Krisztina alpolgármester asszonnyal és Hoffmann Kornél kapitány úrral átadtuk a Normafa Óvoda nagycsoportosainak azokat a láthatósági mellényeket, amelyek biztonságosabbá teszik az óvodába járásukat. A mellényekre azt írattuk: „Hegyvidéki óvodás vagyok, vigyázz rám!”

A HTV egypercese itt látható

Címkék: facebook óvoda közlekedésbiztonság Hegyvidék Normafa Óvoda

2 komment

13/09/21 - 23:46

Előzd meg!

fogaskereku10_kis.jpgFutva, kerékpárral, vagy kutyával lehetett megelőzni a Fogaskerekűt azon a szombati versenyen, amely már több mint 10 éves múltra tekint vissza a kerületben. A Hegyvidék TV rövid beszámolója itt látható.

Címkék: sport verseny facebook fogaskerekű Hegyvidék HTV Előzd meg a fogast!

1 komment

13/09/18 - 22:58

Népszavazás a Normafáról

normafa_1.jpgA Normafa ügyében helyi népszavazást fogunk kezdeményezni. A Natura 2000 hatásvizsgálat, majd az ezt követő megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után megkérdezzük a Hegyvidéken élőket, hogy szeretnék, vagy nem szeretnék a Normafa területének rehabilitációját. Ezeknek a szaktanulmányoknak az ismeretében ugyanis mindenki pontos képet kap majd arról, hogy mit tervezünk csinálni a területen. Mi pedig az emberek döntése alapján fogunk eljárni.

Címkék: facebook népszavazás MTV Hegyvidék Normafa

2 komment

13/09/15 - 15:21

Peter Aerts K1 világbajnok a Hegyvidéken

peter aerts04kis.jpgPénteken a háromszoros K1-világbajnok Peter Aerts látogatott el a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiára. Az élő K1 legenda a szombati TEK-gálára érkezett Japánból, ahol az Elrabolva című film alapján készített videójátékot forgatták. Kedves, laza és jókedvű volt, az én arcomról azonban nagyon hamar eltűnt volna a mosoly, ha nemcsak a fotó kedvéért állunk be a Papp László képével díszített szorítóba. A HTV rövid riportja itt látható.

 

Címkék: sport facebook Hegyvidék HTV K1 Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Peter Aerts

Szólj hozzá!

13/09/13 - 13:55

Új sport és sportorvosi központ

fabian magyar vaczi elies buranits06_kis.jpgMa délelőtt hivatalos nyitó sajtótájékoztatón mutatkozott be a MOM Sportcsarnokban az új, háromezer négyzetméteres Fitness and More wellness és fitnesz központ. A hatalmas terem érdekessége, hogy egy Magyarországon páratlan sportorvosi rehabilitációs részleggel is rendelkezik. Minőségi sport és sportorvosi szolgáltatását szerintem sok hegyvidéki fogja igénybe venni. Külön öröm volt számomra azt látni, hogy a MOM Sportcsarnokunk rengeteg pozitív változáson esett át az elmúlt fél évben. Szebb, tisztább, igényesebb az egész létesítmény.

A HTV egypercese itt tekinthető meg.

Címkék: sport facebook Hegyvidék MOM Sportcsarnok MOMSport Hegyvidéki Sport Fitness and More

Szólj hozzá!

13/09/11 - 20:27

Szatírt fogtak a Normafánál

sat.jpgA XII. kerületi rendőrök megfogták és a BRFK-n előzetes letartóztatásba helyezték azt az aberrált alakot, aki az elmúlt hetekben a Normafánál több alkalommal meztelenül mutogatta magát arra sétáló nőknek. Szeméremsértő tevékenységét a Zugligeti Általános iskola mellett, kiskorúak jelenlétében is folytatta. Remélem, többet nem látjuk a Hegyvidéken, és bízom benne, hogy margitszigeti társa is hasonló sorsra jut rövidesen.

Címkék: rendőrség facebook szatír Hegyvidék BRFK

Szólj hozzá!

13/09/10 - 21:28

Csúsztatások a Normafánál

norma.jpgA Normafa fejlesztésével kapcsolatos törvényjavaslat beterjesztése több helyen is megjelent a médiában. A fejlesztésről néhányan orbitális baromságokat, vagy csak egyszerű hazugságokat, csúsztatásokat írtak, mint például egy 800 négyzetméteres templomról, amit majd közpénzből építünk meg. Ennek annyi a valóságtartalma, hogy a kerület határozhatja meg annak a kis engesztelő kápolnának a paramétereit, amelyet magánadományokból építenek, természetesen meg sem közelítve ezt a méretet. Olyan hírek is megjelentek, ahol erdőirtást vizionált a szerző, pedig minden tervünkben az szerepel, hogy a régi, több mint 50 évig működő sípálya eredeti lesiklópályáit rehabilitáljuk, amely szinte kizárólag, cserjés, bozótos részek tisztításával jár. Úgy tűnik, a 2014-es választási kampány elkezdődött…

Címkék: facebook Hegyvidék Normafa

42 komment

13/09/05 - 20:20

Kiemeltek lettek

MOME_1.jpgKiemelt felsőoktatási intézménnyé nyilvánították a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet. És meg is érdemlik, hiszen kiemelkedő oktatás és szakmai munka folyik a Zugligeti úton. Ráadásul élmény együtt dolgozni velük, különösen olyan projekteken, mint a Zebrafest, vagy a tavalyi kutyapiszok-ellenes kampányunk, amellyel értékes nemzetközi díjakat nyertünk.

Címkék: siker facebook Hegyvidék MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Szólj hozzá!

13/09/02 - 19:47

„Gyökér kommunikáció”

img396_1_1378134988_1.jpgEz a levél valóban kint volt a múlt héten az autók szélvédőjén, többek között az enyémen is. Aztán másnap kikerült egy normális hangvételű tájékoztató szórólap is. A forgatás egyébként nem hétfőn, hanem tudomásom szerint szombaton zajlott a Kiss János altábornagy utcában. Nem tudom, hogy ez valós levél volt és valaki tényleg ekkora tahó, hogy ilyet leír és kitesz, vagy csak egy egyszerű „tréfa” volt, amit viccesnek gondolt. Vagy valaki esetleg szándékosan akarta lejáratni a Hacktiont gyártó csapatot…

Címkék: facebook forgatás szórólap Hegyvidék Hacktion

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása