Üdvözöljük a XII. kerület alpolgármesterének blogján!

Váczi János feljegyzései filmekről, zenéről, sportról, politikáról és a hegyvidéki kerületben történő dolgokról szólnak. No, meg minden másról, amit érdekesnek talál arra, hogy írjon róla.

11/05/01 - 09:47

10:4

Tegnap igazi sportcsemegében volt része annak, aki este ellátogatott a Hegyvidéki Sportmax csarnok szabadtéri medencéjéhez. Az Hegyvidék YBL Waterpolo Club csapata látványos játékkal, 10:4-re nyerte első hazai mérkőzését. Bár a srácok kicsit lámpalázasan kezdtek, a végére a sokkal jobb erőnlét és a jóval lazább játék igazi gólparádét hozott. A következő hazai mérkőzés május 7-én lesz, én mindenképpen ott leszek! Interjú a HTV-ben itt.

Címkék: facebook club hegyvidék sportmax ybl waterpolo

Szólj hozzá!

11/04/30 - 13:57

Zöld Hegyvidék

Ma reggel a Normafánál találkoztunk és onnan indultunk 50-60 lelkes hegyvidéki lakossal együtt a hagyományos kerületi takarításra. Bár az óriási méretű zöldterületet, erdőket, parkokat nem tudjuk nyilvánvalóan egy ilyen akcióval kitakarítani, mégis ez a kilencedik éve működő program üzenet-értékű  mindenki számára, aki itt él a kerületben. Ezzel is szeretnénk arra kérni a hegyvidékieket, hogy segítsenek ők is abban, hogy tiszta, rendezett kerületben éljünk, amire méltán lehetünk büszkék, hiszen itt nálunk a zöldterületek aránya tízszerese a budapestinek, de még a bécsinek is duplája. Vigyázzunk erre az értékre együtt!

Címkék: facebook természet környezetvédelem takarítás hegyvidék normafa

Szólj hozzá! · 1 trackback

11/04/29 - 08:25

Szelektív memória

Tegnap este ismét képviselő-testületi ülés volt a Hegyvidéki Önkormányzatban. A mostani 14 előterjesztésből szinte mindegyik egyhangú támogatást kapott, de a legnagyobb vitát az önkormányzat gazdasági programja váltotta ki. Egy szocialista képviselőtársunk felszólalásában meglepő módon a nyakunkba akarta varrni többek között a rendkívül magas államadósság felelősségét. Ez azért is megdöbbentő, mert míg 2001-ben az első Orbán-kormány időszakában 52%-volt az államadósság, addig 2007-ben 66%-ra, 2010-ben pedig már 80%-ra emelkedett az összeg. Tehát vitathatatlanul a 2010-ben zárult két szocialista ciklus felelőtlen gazdaságpolitikája idézte elő ezt az óriási, ezermilliárdokban mérhető adósságtömeget. Azért furcsa ez a szelektív memória, milyen kár, hogy a számok objektív dolgok.

Címkék: mszp facebook államadósság hegyvidék szocialisták képviselő testület

Szólj hozzá!

11/04/28 - 07:55

Pattogó labda

Tegnap voltam lent először a Lite-ban a négynapos tavaszi felújítás után. A parkettacsiszolás és festés után még impozánsabb lett a klub, ahol továbbra is tart még a 7 nap 2800 forintért akció. A Lite squash-pályái legalább olyan népszerűek, mint a többi sportolási lehetőség. A fallabdázással ismerkedők talán nem hallottak róla, hogy a játékot különböző nehézségi szintű labdákkal játsszák: a kezdők számára a nagyobb méretű, sokkal jobban pattogó labdákat ajánlják, míg például a haladók és a profi versenyzők a kisebb, kevésbe pattogó, két sárga pöttyös labdát használják. (A labdák pöttyözési sorrendje nehézségi szint szerint: kék, piros, zöld vagy fehér, sárga, két sárga.)

 

Címkék: facebook wellness hegyvidék lite squash

Szólj hozzá!

11/04/26 - 16:08

Toportyánférgek sorakozó!

Pár hónappal ezelőtt a lányommal arról beszélgettünk, hogy amikor én voltam gyerek, a    fegyelem mennyire mást jelentett. Az egész beszélgetés onnan indult, hogy a mostani gyerekeknek mennyivel több lehetőségük van az iskolán túli szabadidő eltöltésére, és mondjuk a divatsportok, a mozizás, a bevásárló-központokban csellengés, a számítógépezés, vagy videójátékozás mellett mennyire monotonnak, unalmasnak tűnik például a rendszeres egyesületi sportolás. Nagyon nehéz dolga van manapság az edzőknek, hiszen fegyelem és következetesség nélkül nincs sport, viszont a gyerekek zöme ha valamit fárasztónak, vagy kevésbé szórakoztatónak talál, azonnal valami könnyebben emészthetőre vált. Aztán megmutattam neki a Fehér Tenyér című filmből ezt a jelenetet, amely 1980-ban a DVSC sporttelepén játszódik. Hát igen, sokat változott azért a világ. Szerencsére.

Címkék: sport facebook

1 komment

süti beállítások módosítása